Eğitim Türü | : | Önlisans | Puan Türü | : |
TYT
Önceki Dönem: YGS-2
|
Programın amacı, günümüzde önemi giderek artmakta olan ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine giden yolda mevcut düzenleme ve yasalara uyum süreci kapsamında, çevre sorunlarının bilincinde olan, özellikle de hava, su ve toprak kirliliğine yol açan atıkların çevreye zarar vermeden yok edilmesi için gerekli tesislerin kurulup işletilmesi, kirlilik tespiti amacı ile yapılan analizlerin uygulanması, çevresel kirliliklerin araştırılması ve elde edilecek sonuçların değerlendirilmesi ve yasal mevzuatların yürütülmesi ile ilgili konularda özel sektör ve kamu işletmelerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde meslek elemanları yetiştirmektir.
Bölümde eğitim görmekte olan öğrenciler, Matematik, Kimya, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Bilgisayar Destekli Teknik Resim, Yabancı Dil, Türk Dili, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi gibi temel derslerin yanında mesleki eğitime yönelik olarak Çevre Esasları, Su Temini, Çevre Kimyası Ve Laboratuvarı, Suların Arıtılması, Atık Suların Arıtılması, Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması, Su Kalitesi Kontrolü, Katı Atıklar ve Kontrolü, Hava Kirliliği Ve Kontrolü, Gürültü Kontrolü, Şehircilik ve Çevre Planlaması Endüstriyel Atık Suların Kontrolü derslerini almaktadırlar. Derslerin yanında otuz iş günü staj yapma zorunluluğu da bulunmaktadır.
Bölüm mezunları; atık su arıtım tesislerinde ve içme suyu arıtım tesislerinde çalışabilirler. Aynı zamanlarda il veya ilçe belediye başkanlıklarında, çevre bakanlığında, sağlık bakanlığında, bayındırlık ve iskan bayındırlığında da görev alabilirler.