Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (İstanbul)

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım (%50 Burslu)
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (İstanbul)
Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Kodu : 201490325 Puan Türü : EA
Önceki Dönem:
Taban Puan : Yeni Tavan Puan : -
Türkiye Başarı Sırası : Yeni Türkiye Başarı Sırası
(Ek Puanlı)
: Yeni
Kontenjan : 15 Kişi
Yerleştirilen : -
Okul Birincisi Konj. : - M.E.B.B. Konj. : -
Şehit Gazi Yak. Konj. : - 34 Yaş Üstü Kadın Konj. : -
Depremzede Aday Konj. : -
O.B. Taban Puan : - O.B. Tavan Puan : -

Öğretim Türü : Normal Öğretim Süre : 4 Yıl
Burs : %50 Burslu Öğretim Ücreti : %50 Burslu
Profesör Sayısı : - Doçent Sayısı : -
Dr. Öğr. Üyesi Sayısı : -

KPSS-1 : 0.072 KPSS-2 : 0.069
KPSS-3 : - A.B. : -
TUS-1 : - TUS-2 : -
TUS-3 : - DUS : -

Koşullar

18: Milli Sporcu olan adayların, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile vakıf ve devlet üniversiteleri arasında imzalanan mutabakat metni ile ilgili bu kılavuzun ileri sayfalarında yer alan duyuruyu incelemesinde ve ilgili yükseköğretim kurumundan konuya ilişkin bilgi almasında yarar görülmektedir. Yükseköğretim Kurumlarının Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yaptığı mutabakat metni çerçevesinde yapacakları işlemlere ilişkin ayrıntılı bilgiye ilgili üniversiteden bilgi alınması gerekmektedir.

21: Zorunlu hazırlık sınıfı dahil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %50 İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan kısmını ödeyeceklerdir. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (öğrenimine ve derslere devam etmesi şartıyla) devam ederek bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler karşılıksız olup öğrencinin öğrenimine devam etmeyerek programdan ayrılması durumunda ayrılan öğrencilerden bursluluk/indirim oranına göre ayrıca öğrenim ücreti istenemez. İlgili yükseköğretim kurumu tarafından bu süreden daha fazla burslu/indirimli öğrenim görme imkanı verilebilir. Yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar.

64: Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti/Yönetim Kurulu tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğrenim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları da dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin/Yönetim Kurulunun uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Bazı yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

85: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde eğitim-öğretim ücretlidir. Fakülte/Meslek Yüksekokulu program ücretleri, burs ve indirimler hakkındaki bilgiler üniversitenin web sayfasında bulunmaktadır. (https://www.fsm.edu.tr/ https://aday.fsm.edu.tr/)

Eğitim Türü Puan
Türü
Taban
Puan
Türkiye
Başarı
Sırası
Kontenjan
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım
Malatya Turgut Özal Üniversitesi
Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
Lisans EA 214,233 1.368.731 35 Aday
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Lisans EA 265,334 713.989 55 Aday
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım
Ankara Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Lisans EA 280,969 563.695 45 Aday
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım (KKTC Uyruklu)
Yıldız Teknik Üniversitesi (İstanbul)
Mimarlık Fakültesi
Lisans EA Dolmadı Dolmadı 1 Aday
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım
Pamukkale Üniversitesi (Denizli)
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Lisans EA 242,302 981.147 35 Aday
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım (Tam Burslu)
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (İstanbul)
Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Lisans EA 292,594 467.061 14 Aday
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım (%50 Burslu)
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (İstanbul)
Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Lisans EA Yeni Yeni 15 Aday
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım
Yıldız Teknik Üniversitesi (İstanbul)
Mimarlık Fakültesi
Lisans EA 320,683 285.723 45 Aday
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım
İstanbul Üniversitesi
Edebiyat Fakültesi
Lisans EA 299,279 417.678 30 Aday
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (İstanbul)
Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Yüksekokulu
Lisans EA 302,083 398.112 40 Aday
YKS Tercih Robotu
YKS Hızlı Tercih
KPSS Tercih Robotu