Eğitim Türü | : | Önlisans | Puan Türü | : |
TYT
Önceki Dönem: YGS-4
|
Gemi aşçılığı programının amacı, edindiği temel bilgi ve becerileri kullanarak etkili iletişim kurabilen ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip nitelikli profesyonel aşçılar ve yönetici şefler yetiştirmektir
Uygulama derslerine özellikle ağırlık verilen “Gemi Aşçılığı” programında öğrenciler alacakları Beslenme, Gıda Güvenliği, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, Mesleki İngilizce ve Fransızca, Turizm, Yemek Kültürü, Dünya Mutfakları, Türk Mutfağı, Deniz Mahsulleri, Yemek Fotoğrafçılığı, İçecek Bilimi, Pasta ve Çikolata Sanatı gibi çok geniş bir yelpazede dersler ile yemek sanatına en temelden en ileri seviyeye kadar hakim profesyoneller olarak yetişeceklerdir. Gerekli başarıyı gösteren öğrenciler dikey geçiş sınavı ile fakültelerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği, Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden lisans eğitimini tamamlama olanağına da sahiptirler.
Gemi Aşçılığı programından mezun olan öğrenciler, geniş bir yelpazede iş olanaklarına sahip olacaklardır. Diğer aşçılık önlisans programları mezunlarının sahip oldukları tüm iş imkanlarına ilave olarak geleceği parlak olan ticari gemilerde, mega yatlarda ve kruvaziyer yolcu gemilerinde rahatlıkla iş bulabileceklerdir. Mezunlar, aynı zamanda otel ve restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, gıda işletmelerinin ürün geliştirme (AR-GE) bölümlerinde, yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında rahatlıkla iş bulabilirler.