Eğitim Türü | : | Lisans | Puan Türü | : |
SAY
Önceki Dönem: YGS-3
|
Gıda Teknolojisi bölümü mezunlarının gıdanın üretimiyle "tarladan çatala" kadar ilgilenebilme, düzeltme, araştırma geliştirme ve toksikolojik risk analizi konularında bilgili olmaları hedeflenmektedir.
Hammadde kabulü, analiz sonuçlarıyla yorumlama, hammaddenin üretime dahili, üretim sırasında ve sonrasındaki çıkabilecek sorunların ortadan kaldırılması buna rağmen vuku bulan sorunları çözmek, depolama koşulu ve süresi belirlenmesi, pazarlama, satış ve kalite düzeyi temini, araştırma ve geliştirme (Ar-ge), ürün geliştirme (Ür-ge), üretimde kalite kontrolü istatiksel olarak değerlendirlmesi öğretilir.
Gıda üretimi yapılan tüm işletmeler,(Et, süt, hazır yemek, fırın, pastane vb.),Gıda satışı yapılan işletmeler,(Marketler, Hipermarketler vb.),Gıda ambalajlama yapılan tüm işletmeler, Gıda laboratuarları, Gıda katkı maddeleri üreten ve satışını yapan işyerleri, Gıda danışmanlık firmaları ve gıda ile ilgili özel ve kamu alanlarında iş bulabilirler.
Eğitim Türü | Puan Türü |
Taban Puan |
Türkiye Başarı Sırası |
Kontenjan | |
---|---|---|---|---|---|
Gıda Teknolojisi Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Lisans | SAY | 213,395 | 1.018.972 | 55 Aday |
Gıda Teknolojisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi |
Lisans | SAY | 267,643 | 483.764 | 35 Aday |
Gıda Teknolojisi (KKTC UYRUKLU) Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Lisans | SAY | Yeni | Yeni | 1 Aday |
Gıda Teknolojisi Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi |
Lisans | SAY | 218,943 | 947.330 | 45 Aday |