Eğitim Türü | : | Önlisans | Puan Türü | : |
TYT
Önceki Dönem: YGS-5
|
Otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Temel bilim derslerinin yanı sıra uygulamalı meslek dersleri görülür.
Turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere otel, restoran, pastane, yemek fabrikası, bar, fast-food, catering, konaklama tesisler vb. gibi yiyecek-içecek üretimi ve tüketimiyle ilgili işyerlerinde çalışabilirler.
Eğitim Türü | Puan Türü |
Taban Puan |
Türkiye Başarı Sırası |
Kontenjan | |
---|---|---|---|---|---|
İkram Hizmetleri Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu |
Önlisans | TYT | 252,695 | 1.568.671 | 40 Aday |
İkram Hizmetleri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Meslek Yüksekokulu |
Önlisans | TYT | 238,193 | 1.824.606 | 40 Aday |
İkram Hizmetleri Akdeniz Üniversitesi (Antalya) Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu |
Önlisans | TYT | 244,706 | 1.706.667 | 45 Aday |
İkram Hizmetleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu |
Önlisans | TYT | 238,734 | 1.814.557 | 50 Aday |