Eğitim Türü | : | Önlisans | Puan Türü | : |
TYT
Önceki Dönem: YGS-2
|
Sektördeki bu gelişmeye paralel olarak işletmelerin nitelikli eleman ihtiyaçları ortaya çıkmıştır. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla bu program açılmıştır. Yüksekokulumuz bünyesinde 1000 başlık entansif bıldırcın üretim birimi, 10000 yumurta kapasiteli kuluçka ünitesi ve bunlara ek olarak 700 başlık yumurta tavuğu kümesi bulunmaktadır.
Eğitim süresince; Veteriner Anatomi, Etoloji, Mikrobiyoloji ve Epidemiyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Fizyoloji, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Temel Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Farmakoloji ve Toksikoloji, Veteriner Laboratuvar Teknikleri, Biyogüvenlik ve Çevre Sağlığı, Zootekni ve Hayvan Refahı, Veteriner Hizmetleri Mevzuatı ve Etik, Yem Bilgisi ve Hayvan Besleme, Biyokimya, Doğum Bilgisi ve Suni Tohumlama, Temel Sürü Sağlığı Yönetimi, Çiftlik Hayvanlarında Ayak Sağlığı, Salgın ve Zoonoz Hastalıklar, Temel Veteriner Patoloji, Veteriner Aşı Bilgisi ve Uygulamaları, Paraziter Hastalıklar ve Korunma, Meme Hastalıkları ve Sağım Hijyeni, Temel Klinik Bilgisi, Temel Veteriner Radyoloji, Veteriner Anesteziyolojiye Giriş, Gıda Güvenliği Temel Prensipleri gibi temel mesleki dersler ile çeşitli seçmeli dersler verilmektedir.
Eğitimini tamamlayanlar, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde çalışmaya başlarlar. Meslek mensupları, hayvan yetiştirilen bütün çiftliklerde çalışma olanağına sahip olmakla birlikte, özel çiftliklerden pek fazla teknisyen talebi olmamaktadır.