Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

Eğitim Türü : Önlisans Puan Türü : TYT
Önceki Dönem: YGS-6

Amaç

Meyve Sebze İşleme Teknolojisi Programı; Meyve Sebze İşletmelerinde ara eleman gereksiniminin karşılanması için Gıda Bilimi ve Teknolojisi konusunda, meyve-sebze ürünlerine ağırlık verilerek bilgilendirilip, pratik kazandırılmış teknik eleman eğitimini amaçlamaktadır.

Öğrenim

Programda mesleki dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Uygulamalı dersler laborautar veya saha çalışması olarak yapılmaktadır. Amaç öğrencinin uygulama ile teorik bilgileri karşılaştırmasını sağlamak ve el becerisi ile ekip çalışmalarını güçlendirebilmektir.

Kariyer

Mezunların istihdam alanları; meyve ve sebze ürünleri işleme fabrikaları (konserve, reçel, kuru gıda, salamura, zeytin, meyve suyu vb), satıcıları (hipermarket, bayi vb), analiz laboratuvarları, hazır yemek işletmeleri, otellerin yiyecek içecek bölümleridir. Ayrıca mezunlar Halk Eğitim Merkezleri ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmeli meslek öğretmeni olarak çalışabilir.

Eğitim Türü Puan
Türü
Taban
Puan
Türkiye
Başarı
Sırası
Kontenjan
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
Akdeniz Üniversitesi (Antalya)
Finike Meslek Yüksekokulu
Önlisans TYT 232,796 1.925.087 25 Aday
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
Ege Üniversitesi (İzmir)
Ege Meslek Yüksekokulu
Önlisans TYT 265,607 1.358.399 65 Aday
YKS Tercih Robotu
YKS Hızlı Tercih
KPSS Tercih Robotu