Eğitim Türü | : | Lisans | Puan Türü | : |
SAY
Önceki Dönem: MF-3
|
Su ürünleri bölümü, su kaynaklarımızı değerlendirme ve üretimi artırmak için temel ve teknik konularda bilgi ve donanıma sahip araştırma ve çalışma yapabilecek teknik elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır.
Eğitimin süresi 4 yıldır. Eğitim teorik ve pratik olarak verilmektedir. 1Yıl: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Kültür Dersleri ile Genel Biyoloji, Su Kimyası, İstatistik, Ekoloji, Limnoloji, İş Güvenliği, Bilgisayar, Su Bitkileri, Su Omurgasızları, Balık Biyolojisi, Balık Sistematiği, Zararlı Su canlıları Su Ürünlerine Giriş, Oşinografi gibi meslek dersleri okutulurAyrıca, 1 yılın sonunda 40 işgünü staj yapılır Ancak stajın dönemi ve süresi eğitim yerlerine göre farklı da olabilmektedir. 2Yıl; Su Ürünleri Mevzuatı, İç Su Balık Yetiştiriciliği, Balık Besleme ve Yem Teknolojisi, Balık Hastalıkları, Balık Biyolojisi, Su Kirliliği ve Kontrolü, Plankton Üretimi, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Ekonomisi, Av araç ve Avlama Teknolojisi, Projelendirme Tekniği, Akvaryum Balıkları ve Yetiştiriciliği, Bitirme ProjesiSeçmeli Dersler: Müzoloji, Balıklarda Diagnostik Özellikler, Deniz Meteorolojisi, Deniz Akvaryumları, Ağ Yapım Tekniği, Viral, Beslenmeye bağlı ve Çevresel hastalıklar 3 ve 4 yıllarda da mesleki derslere devam edilir
Özel sektöre ve devlete ait üretim çiftliklerinde çalışabilir, kendi üretim havuzlarını kurabilirler, deniz tuzu arıtım kuruluşlarında çalışabilirler.