Eğitim Türü | : | Lisans | Puan Türü | : |
SAY
Önceki Dönem: MF-2
|
Süt üretiminin artırılması, süt ve ürünlerinin kalitesinin korunması, süt işletmelerinin kurulması ve organize edilmesi, süt yan ürünlerinin değerlendirilmesi gibi konularda çalışacak uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür
Öğrenim süresi 4 yıldır.
Devlet sektörüne ya da özel sektöre ait fabrika veya imalathanelerde çalışabilirler veya kendileri süt imalathanesi açabilirler
Eğitim Türü | Puan Türü |
Taban Puan |
Türkiye Başarı Sırası |
Kontenjan | |
---|---|---|---|---|---|
Süt Teknolojisi Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi |
Lisans | SAY | 254,496 | 494.024 | 30 Aday |
Süt Teknolojisi Ege Üniversitesi (İzmir) Ziraat Fakültesi |
Lisans | SAY | 251,919 | 514.824 | 25 Aday |