Eğitim Türü | : | Önlisans | Puan Türü | : |
TYT
Önceki Dönem: YGS-6
|
Süt ve ürünleri teknikeri, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde süt ve ürünleri üreten, süt ve ürünlerinden numune alarak mikrobiyolojik, duyusal, fiziksel ve kimyasal analizleri yaparak analiz sonuçlarını standartlara ve mevzuata uygun olarak değerlendiren, insan kaynaklarını yönetme bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Öğretim süresi 2 yıldır. Temel bilim derslerinin yanı sıra, mesleğe yönelik dersler okutulur.
Bu programdan Süt ve Ürünleri Teknikeri olarak mezun olanlar, üniversitelerin ilgili birimleri, fakülteler ve yüksekokullar, resmi kuruluşlar, kamu kuruluşları (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bakanlığa bağlı müdürlükler, İlçe Tarım Müdürlükleri, Hıfzıssıhha vb.) ve özel kuruluşlarda (Süt sanayinde üretim veya kalite kontrol departmanları, gıda laboratuvarları vb.) iş bulabilmektedirler.