Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)

Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Diş Hekimliği Fakültesi

Kodu : 300490578 Puan Türü : SAY
Önceki Dönem:
Taban Puan : Yeni Tavan Puan : -
Türkiye Başarı Sırası : Yeni Türkiye Başarı Sırası
(Ek Puanlı)
: Yeni
Kontenjan : 1 Kişi
Yerleştirilen : -
Okul Birincisi Konj. : - M.E.B.B. Konj. : -
Şehit Gazi Yak. Konj. : - 34 Yaş Üstü Kadın Konj. : -
Depremzede Aday Konj. : -
O.B. Taban Puan : - O.B. Tavan Puan : -

Öğretim Türü : Normal Öğretim Süre : 5 Yıl
Burs : %50 Burslu Öğretim Ücreti : %50 Burslu
Profesör Sayısı : - Doçent Sayısı : -
Dr. Öğr. Üyesi Sayısı : -

KPSS-1 : - KPSS-2 : -
KPSS-3 : - A.B. : -
TUS-1 : - TUS-2 : -
TUS-3 : - DUS : -

Koşullar

18: Milli Sporcu olan adayların, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile vakıf ve devlet üniversiteleri arasında imzalanan mutabakat metni ile ilgili bu kılavuzun ileri sayfalarında yer alan duyuruyu incelemesinde ve ilgili yükseköğretim kurumundan konuya ilişkin bilgi almasında yarar görülmektedir. Yükseköğretim Kurumlarının Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yaptığı mutabakat metni çerçevesinde yapacakları işlemlere ilişkin ayrıntılı bilgiye ilgili üniversiteden bilgi alınması gerekmektedir.

19: KKTC üniversitelerinde öğrenim görecek olan TC uyruklu öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun desteklerinden yararlanabilmektedir. KKTC’de 3 aydan fazla ikamet edecek olan TC Vatandaşlarının ülkeye pasaportla giriş yapmaları ve öğrenci ikamet izni almaları gerekmektedir. Öğrenci ikamet izni başvurusu KKTC İçişleri Bakanlığı’na online olarak yapılmakta; başvuru için sağlık sigortası zorunluluğu bulunmaktadır. Sağlık sigortası ödemeleri ikamet izni başvurusu aşamasında şahsen yapıldığından öğrenciler ayrıca üniversitelere sağlık sigortası primi adı altında ödeme yapmamalıdırlar. KKTC’de yürürlükte bulunan mevzuata göre geçici sakin olarak bulunan bütün yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt işlemleri için sağlık raporlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Yabancı öğrenci TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınan ve tüberküloz için akciğer skopisi veya akciğer grafisi ile HIV-HCV-HBSAG-RPR tetkiklerini içeren orijinal laboratuvar tetkik sonucunu (rapor ve/veya laboratuvar tetkik sonucunun tarihinin iki aydan eski olmaması kaydıyla) Öğrenci Otomasyon Sistemine yükleyecektir. Öğrenci Otomasyon Sistemine yüklenen rapor/tetkik sonucu, KKTC Sağlık Bakanlığı’nın yürürlükte bulunan Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğünde belirtilen tek hekim ücreti üzerinden onaylanacaktır. Ancak Bakanlığın, sunulan rapordaki pozitif sonuçlar nedeniyle ilave tetkik isteyeceği durumlarda öğrenci, Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğünde düzenlenen ücret tarifesine göre tam ücret ödeyecektir. Sağlık raporu olmayan ya da rapor tarihi iki ayı geçen öğrenciler, KKTC’de sağlık raporu alabilmek için Öğrenci İzinleri Otomasyon Sistemi üzerinden işlem yapacaktır. KKTC yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran, öğrenimine devam eden ve öğrenci ikamet izni alacak olan TC ve diğer ülke uyruklu her öğrenci 8/2012 sayılı Sağlık Fonu Yasası kapsamında sağlık sigortası için asgari ücretin %10'nu kadar ödemeyi, Öğrenci İkamet İzinleri Otomasyon Sistemi üzerinden Kooperatif Merkez Bankası’na ait sanal post vasıtası ile KKTC Sağlık Bakanlığı hesabına yatıracak ve yatırma işlemi tamamlandıktan sonra Sistem öğrenciyi bir sonraki aşamaya yönlendirecektir. KKTC Sağlık Fonu Yasası kapsamında prim ödeyen TC ve diğer ülke uyruklu öğrenciler primi ödenen yıl için kamu sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Söz konusu primi ödemeyen öğrenciler kamu sağlık kurumlarına başvurduklarında kendi olanakları ile tam ücret tarifelerine tabi olurlar ve tedavi gördükleri kuruma gerekli ödemeyi yaparlar. Ayrıntılı bilgi için ikamet izni başvurusu konusunda KKTC İçişleri Bakanlığı’na, sağlık sigortası ve sağlık raporu konusunda KKTC Sağlık Bakanlığı’na, üniversitelerin tabi olduğu kurallarla ilgili olarak KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na başvurulabilir.

21: Zorunlu hazırlık sınıfı dahil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %50 İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan kısmını ödeyeceklerdir. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (öğrenimine ve derslere devam etmesi şartıyla) devam ederek bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler karşılıksız olup öğrencinin öğrenimine devam etmeyerek programdan ayrılması durumunda ayrılan öğrencilerden bursluluk/indirim oranına göre ayrıca öğrenim ücreti istenemez. İlgili yükseköğretim kurumu tarafından bu süreden daha fazla burslu/indirimli öğrenim görme imkanı verilebilir. Yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar.

22: Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

23: Öğretim dili İngilizce'dir.

24: Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İlgili dil için üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

64: Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti/Yönetim Kurulu tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğrenim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları da dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin/Yönetim Kurulunun uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Bazı yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

141: Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da eğitim-öğretim vermektedir. UKÜ'de eğitim-öğretim ücrete tabidir. Eğitim programlarına ait ücretler, tercih sırası indirimleri, burslar, yurt imkanları ve diğer detaylar için üniversitemiz web sitesinden (www.ciu.edu.tr) bilgi alabilirsiniz.

147: Diş Hekimliği programlarına; programın, yerleştirme puan türünde başarı sırası 80 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır (genel kontenjan ve diğer kontenjan türleri dâhil.).

Eğitim Türü Puan
Türü
Taban
Puan
Türkiye
Başarı
Sırası
Kontenjan
Diş Hekimliği (İngilizce)
Ankara Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 494,329 22.314 30 Aday
Diş Hekimliği
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 472,559 38.446 90 Aday
Diş Hekimliği
Atatürk Üniversitesi (Erzurum)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 473,037 38.087 150 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstinye Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 481,431 31.474 7 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İstinye Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 453,644 54.766 42 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 474,084 37.241 10 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 472,373 38.599 10 Aday
Diş Hekimliği
Kocaeli Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 480,238 32.418 77 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 491,608 24.153 13 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
İstanbul Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 85 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
Uluslararası Balkan Üniversitesi (Üsküp-Makedonya)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 40 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
Uluslararası Balkan Üniversitesi (Üsküp-Makedonya)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 5 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Uluslararası Balkan Üniversitesi (Üsküp-Makedonya)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 5 Aday
Diş Hekimliği (Ankara) (Erkek) (İçişleri Bakanlığı Adına)
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul)
Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi (Ankara)
Lisans SAY 467,396 42.773 3 Aday
Diş Hekimliği (Ankara) (Erkek) (Milli Savunma Bakanlığı Adına)
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul)
Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi (Ankara)
Lisans SAY 461,532 47.964 14 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İstanbul Galata Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 71 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Galata Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 31 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 66 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 4 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 25 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
Ankara Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 459,610 49.611 4 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Ankara Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 484,466 29.196 11 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
Ankara Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 465,596 44.340 4 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Ankara Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 488,647 26.182 11 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Uluslararası Final Üniversitesi (KKTC-Girne)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 1 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
Uluslararası Final Üniversitesi (KKTC-Girne)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 1 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
Uluslararası Final Üniversitesi (KKTC-Girne)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 3 Aday
Diş Hekimliği (UOLP-Sağlık Bilimleri Üniversitesi) (Tam Burslu)
Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 469,153 41.274 8 Aday
Diş Hekimliği (UOLP-Sağlık Bilimleri Üniversitesi) (%50 Burslu)
Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 460,006 49.295 11 Aday
Diş Hekimliği (UOLP-Sağlık Bilimleri Üniversitesi) (Ücretli)
Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 435,582 71.632 11 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 470,384 40.251 5 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 34 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 482,344 30.784 7 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Bezmialem Vakıf Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 447,352 60.644 56 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
Bezmialem Vakıf Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 437,359 69.946 30 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%25 Burslu)
Lefke Avrupa Üniversitesi (KKTC-Lefke)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 433,860 73.305 76 Aday
Diş Hekimliği
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 471,908 39.003 100 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
İstanbul Okan Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 20 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Okan Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 478,877 33.490 10 Aday
Diş Hekimliği
Akdeniz Üniversitesi (Antalya)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 484,945 28.837 110 Aday
Diş Hekimliği
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 470,934 39.817 40 Aday
Diş Hekimliği
Pamukkale Üniversitesi (Denizli)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 476,694 35.178 100 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
Antalya Bilim Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 438,889 68.541 51 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Antalya Bilim Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 477,469 34.571 8 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Atlas Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 475,785 35.923 12 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Atlas Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 475,344 36.290 4 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
Girne Üniversitesi (KKTC-Girne)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 61 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 494,201 22.397 10 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%25 Burslu)
İstanbul Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 68 Aday
Diş Hekimliği (Ankara)
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul)
Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi (Ankara)
Lisans SAY 482,544 30.639 80 Aday
Diş Hekimliği
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul)
Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 481,839 31.144 100 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce)
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 480,341 32.333 50 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 487,397 27.063 9 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 443,985 63.726 25 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Biruni Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 482,225 30.869 13 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Biruni Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 85 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Yakın Doğu Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 463,897 45.880 13 Aday
Diş Hekimliği
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 469,699 40.800 70 Aday
Diş Hekimliği
Mersin Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 478,815 33.543 85 Aday
Diş Hekimliği
Giresun Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 468,190 42.096 70 Aday
Diş Hekimliği
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 468,768 41.606 30 Aday
Diş Hekimliği
Süleyman Demirel Üniversitesi (Isparta)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 477,800 34.302 120 Aday
Diş Hekimliği
Trakya Üniversitesi (Edirne)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 474,552 36.903 85 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 474,853 36.661 10 Aday
Diş Hekimliği
Erciyes Üniversitesi (Kayseri)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 479,337 33.151 120 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Altınbaş Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 475,161 36.413 10 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Altınbaş Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 61 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Girne Üniversitesi (KKTC-Girne)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 464,329 45.497 11 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%25 Burslu)
Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 15 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 448,992 59.150 40 Aday
Diş Hekimliği
Ordu Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 473,040 38.084 100 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Aydın Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 478,531 33.757 7 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Aydın Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 42 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
İstanbul Galata Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 3 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Galata Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 469,365 41.091 5 Aday
Diş Hekimliği
Gazi Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 489,272 25.739 140 Aday
Diş Hekimliği
Ege Üniversitesi (İzmir)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 494,034 22.516 150 Aday
Diş Hekimliği
İnönü Üniversitesi (Malatya)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 472,064 38.866 100 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İstanbul Okan Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 454,740 53.794 45 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Okan Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 436,501 70.792 48 Aday
Diş Hekimliği
Çankırı Karatekin Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 467,805 42.424 70 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 440,559 66.938 62 Aday
Diş Hekimliği
Fırat Üniversitesi (Elazığ)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 470,877 39.867 90 Aday
Diş Hekimliği
Gaziantep Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 475,910 35.820 100 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (Kayseri)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 442,165 65.463 30 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (Kayseri)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 475,762 35.942 9 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (Kayseri)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 454,115 54.346 29 Aday
Diş Hekimliği
Ankara Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 495,697 21.423 140 Aday
Diş Hekimliği
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 475,269 36.345 85 Aday
Diş Hekimliği
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 483,890 29.643 90 Aday
Diş Hekimliği
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 472,219 38.743 110 Aday
Diş Hekimliği
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 468,649 41.719 100 Aday
Diş Hekimliği
Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi (Türkistan-Kazakistan)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 444,246 63.520 15 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Yakın Doğu Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 57 Aday
Diş Hekimliği
İstanbul Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 493,411 22.913 160 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 440,905 66.634 76 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 437,467 69.859 42 Aday
Diş Hekimliği
Kırıkkale Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 474,837 36.670 100 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Aydın Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 480,101 32.521 15 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İstanbul Aydın Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 93 Aday
Diş Hekimliği
Aksaray Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 20 Aday
Diş Hekimliği
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 478,248 33.968 100 Aday
Diş Hekimliği
Sakarya Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 476,998 34.930 70 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
İstanbul Okan Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 40 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Okan Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 477,826 34.276 13 Aday
Diş Hekimliği
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 469,788 40.729 70 Aday
Diş Hekimliği
Adıyaman Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 467,354 42.806 40 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 488,823 26.076 9 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
Kapadokya Üniversitesi (Nevşehir)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 76 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Kapadokya Üniversitesi (Nevşehir)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 468,959 41.445 12 Aday
Diş Hekimliği
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Samsun)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 481,561 31.361 110 Aday
Diş Hekimliği
Çukurova Üniversitesi (Adana)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 481,364 31.536 100 Aday
Diş Hekimliği
Uşak Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 471,810 39.088 100 Aday
Diş Hekimliği
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (Rize)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 468,871 41.517 80 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 474,277 37.118 12 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 473,395 37.779 7 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Kocaeli Sağlık Ve Teknoloji Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 472,795 38.276 12 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Kocaeli Sağlık Ve Teknoloji Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 76 Aday
Diş Hekimliği
Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 475,964 35.779 100 Aday
Diş Hekimliği
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 482,676 30.537 100 Aday
Diş Hekimliği
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 482,051 30.982 80 Aday
Diş Hekimliği
İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 478,897 33.470 70 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce)
İstanbul Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 510,970 12.228 30 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Kıbrıs Sağlık Ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KKTC-Güzelyurt)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 465,134 44.769 9 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Kıbrıs Sağlık Ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KKTC-Güzelyurt)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 440,428 67.076 51 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 3 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 1 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Yakın Doğu Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 466,836 43.225 14 Aday
Diş Hekimliği
Batman Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 466,985 43.094 30 Aday
Diş Hekimliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 30 Aday
Diş Hekimliği
Bingöl Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 466,392 43.623 60 Aday
Diş Hekimliği
Yozgat Bozok Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 467,348 42.812 50 Aday
Diş Hekimliği
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 478,182 34.012 80 Aday
Diş Hekimliği
Dicle Üniversitesi (Diyarbakır)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 475,795 35.917 120 Aday
Diş Hekimliği
Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 485,647 28.337 70 Aday
Diş Hekimliği
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 467,425 42.752 65 Aday
Diş Hekimliği
Hacettepe Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 505,053 15.577 130 Aday
Diş Hekimliği
Harran Üniversitesi (Şanlıurfa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 468,351 41.958 80 Aday
Diş Hekimliği
Kafkas Üniversitesi (Kars)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 466,371 43.644 60 Aday
Diş Hekimliği
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 468,761 41.615 50 Aday
Diş Hekimliği
Karabük Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 469,153 41.275 70 Aday
Diş Hekimliği
Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 475,555 36.111 100 Aday
Diş Hekimliği
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (Karaman)
Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 468,391 41.929 70 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce)
Marmara Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 486,531 27.673 140 Aday
Diş Hekimliği
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 476,821 35.076 60 Aday
Diş Hekimliği
Selçuk Üniversitesi (Konya)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 480,103 32.518 120 Aday
Diş Hekimliği
Bursa Uludağ Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 482,245 30.855 70 Aday
Diş Hekimliği
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (Antalya)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 474,302 37.095 80 Aday
Diş Hekimliği (Ankara) (Kız) (İçişleri Bakanlığı Adına)
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul)
Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi (Ankara)
Lisans SAY 482,383 30.755 1 Aday
Diş Hekimliği
İzmir Demokrasi Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 476,593 35.263 70 Aday
Diş Hekimliği
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 470,626 40.053 90 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce)
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 487,083 27.276 60 Aday
Diş Hekimliği
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 470,854 39.880 100 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 41 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 490,722 24.700 9 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Bezmialem Vakıf Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 494,905 21.944 13 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 472,481 38.497 10 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 2 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 431,223 75.926 57 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 523,230 6.542 9 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 20 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 479,032 33.373 8 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 452,265 56.031 31 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 4 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 5 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 20 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Biruni Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 484,692 29.025 8 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%25 Burslu)
Biruni Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 51 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstinye Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 479,617 32.915 10 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstinye Üniversitesi (İstanbul)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 439,977 67.503 59 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Kent Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 474,943 36.591 12 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Kent Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 472,855 38.234 10 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İstanbul Kent Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 442,241 65.376 76 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Kent Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 68 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 456,765 52.052 42 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 481,050 31.794 4 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 459,538 49.682 23 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Ücretli)
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 456,760 52.056 2 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Ankara Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 68 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%25 Burslu)
Ankara Medipol Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 68 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İstanbul Atlas Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 442,300 65.319 76 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Atlas Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 435,858 71.379 25 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
İzmir Tınaztepe Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 442,773 64.863 21 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İzmir Tınaztepe Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 480,717 32.040 7 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İzmir Tınaztepe Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 471,971 38.949 21 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Kocaeli Sağlık Ve Teknoloji Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 472,045 38.883 10 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (%25 Burslu)
Kocaeli Sağlık Ve Teknoloji Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 59 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
İstanbul Galata Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 5 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Galata Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 470,460 40.186 12 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Beykent Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 476,405 35.408 8 Aday
Diş Hekimliği (%50 Burslu)
İstanbul Beykent Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 432,535 74.601 51 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 470,062 40.515 8 Aday
Diş Hekimliği (Ücretli)
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 430,509 76.682 51 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Lefke Avrupa Üniversitesi (KKTC-Lefke)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 464,333 45.492 14 Aday
Diş Hekimliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 1 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Yakın Doğu Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 429,257 77.950 76 Aday
Diş Hekimliği (Tam Burslu)
Ada Kent Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 464,387 45.437 8 Aday
Diş Hekimliği (%25 Burslu)
Ada Kent Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Diş Hekimliği Fakültesi
Lisans SAY 432,660 74.478 42 Aday
YKS Tercih Robotu
YKS Hızlı Tercih
KPSS Tercih Robotu