Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)

Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Mühendislik Fakültesi

Kodu : 300410358 Puan Türü : SAY
Önceki Dönem:
Taban Puan : Yeni Tavan Puan : -
Türkiye Başarı Sırası : Yeni Türkiye Başarı Sırası
(Ek Puanlı)
: Yeni
Kontenjan : 6 Kişi
Yerleştirilen : -
Okul Birincisi Konj. : - M.E.B.B. Konj. : -
Şehit Gazi Yak. Konj. : - 34 Yaş Üstü Kadın Konj. : -
Depremzede Aday Konj. : -
O.B. Taban Puan : - O.B. Tavan Puan : -

Öğretim Türü : Normal Öğretim Süre : 4 Yıl
Burs : %50 Burslu Öğretim Ücreti : %50 Burslu
Profesör Sayısı : - Doçent Sayısı : -
Dr. Öğr. Üyesi Sayısı : -

KPSS-1 : 0.065 KPSS-2 : -
KPSS-3 : - A.B. : -
TUS-1 : - TUS-2 : -
TUS-3 : - DUS : -

Koşullar

18: Milli Sporcu olan adayların, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile vakıf ve devlet üniversiteleri arasında imzalanan mutabakat metni ile ilgili bu kılavuzun ileri sayfalarında yer alan duyuruyu incelemesinde ve ilgili yükseköğretim kurumundan konuya ilişkin bilgi almasında yarar görülmektedir. Yükseköğretim Kurumlarının Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yaptığı mutabakat metni çerçevesinde yapacakları işlemlere ilişkin ayrıntılı bilgiye ilgili üniversiteden bilgi alınması gerekmektedir.

19: KKTC üniversitelerinde öğrenim görecek olan TC uyruklu öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun desteklerinden yararlanabilmektedir. KKTC’de 3 aydan fazla ikamet edecek olan TC Vatandaşlarının ülkeye pasaportla giriş yapmaları ve öğrenci ikamet izni almaları gerekmektedir. Öğrenci ikamet izni başvurusu KKTC İçişleri Bakanlığı’na online olarak yapılmakta; başvuru için sağlık sigortası zorunluluğu bulunmaktadır. Sağlık sigortası ödemeleri ikamet izni başvurusu aşamasında şahsen yapıldığından öğrenciler ayrıca üniversitelere sağlık sigortası primi adı altında ödeme yapmamalıdırlar. KKTC’de yürürlükte bulunan mevzuata göre geçici sakin olarak bulunan bütün yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt işlemleri için sağlık raporlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Yabancı öğrenci TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınan ve tüberküloz için akciğer skopisi veya akciğer grafisi ile HIV-HCV-HBSAG-RPR tetkiklerini içeren orijinal laboratuvar tetkik sonucunu (rapor ve/veya laboratuvar tetkik sonucunun tarihinin iki aydan eski olmaması kaydıyla) Öğrenci Otomasyon Sistemine yükleyecektir. Öğrenci Otomasyon Sistemine yüklenen rapor/tetkik sonucu, KKTC Sağlık Bakanlığı’nın yürürlükte bulunan Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğünde belirtilen tek hekim ücreti üzerinden onaylanacaktır. Ancak Bakanlığın, sunulan rapordaki pozitif sonuçlar nedeniyle ilave tetkik isteyeceği durumlarda öğrenci, Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğünde düzenlenen ücret tarifesine göre tam ücret ödeyecektir. Sağlık raporu olmayan ya da rapor tarihi iki ayı geçen öğrenciler, KKTC’de sağlık raporu alabilmek için Öğrenci İzinleri Otomasyon Sistemi üzerinden işlem yapacaktır. KKTC yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran, öğrenimine devam eden ve öğrenci ikamet izni alacak olan TC ve diğer ülke uyruklu her öğrenci 8/2012 sayılı Sağlık Fonu Yasası kapsamında sağlık sigortası için asgari ücretin %10'nu kadar ödemeyi, Öğrenci İkamet İzinleri Otomasyon Sistemi üzerinden Kooperatif Merkez Bankası’na ait sanal post vasıtası ile KKTC Sağlık Bakanlığı hesabına yatıracak ve yatırma işlemi tamamlandıktan sonra Sistem öğrenciyi bir sonraki aşamaya yönlendirecektir. KKTC Sağlık Fonu Yasası kapsamında prim ödeyen TC ve diğer ülke uyruklu öğrenciler primi ödenen yıl için kamu sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Söz konusu primi ödemeyen öğrenciler kamu sağlık kurumlarına başvurduklarında kendi olanakları ile tam ücret tarifelerine tabi olurlar ve tedavi gördükleri kuruma gerekli ödemeyi yaparlar. Ayrıntılı bilgi için ikamet izni başvurusu konusunda KKTC İçişleri Bakanlığı’na, sağlık sigortası ve sağlık raporu konusunda KKTC Sağlık Bakanlığı’na, üniversitelerin tabi olduğu kurallarla ilgili olarak KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na başvurulabilir.

21: Zorunlu hazırlık sınıfı dahil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %50 İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan kısmını ödeyeceklerdir. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (öğrenimine ve derslere devam etmesi şartıyla) devam ederek bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler karşılıksız olup öğrencinin öğrenimine devam etmeyerek programdan ayrılması durumunda ayrılan öğrencilerden bursluluk/indirim oranına göre ayrıca öğrenim ücreti istenemez. İlgili yükseköğretim kurumu tarafından bu süreden daha fazla burslu/indirimli öğrenim görme imkanı verilebilir. Yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar.

22: Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

23: Öğretim dili İngilizce'dir.

24: Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İlgili dil için üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

64: Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti/Yönetim Kurulu tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğrenim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları da dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin/Yönetim Kurulunun uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Bazı yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

141: Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da eğitim-öğretim vermektedir. UKÜ'de eğitim-öğretim ücrete tabidir. Eğitim programlarına ait ücretler, tercih sırası indirimleri, burslar, yurt imkanları ve diğer detaylar için üniversitemiz web sitesinden (www.ciu.edu.tr) bilgi alabilirsiniz.

144: Mühendislik programlarına (Orman, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Su Ürünleri Endüstrisi Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil.); programın, yerleştirme puan türünde başarı sırası 300 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.). Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır (genel kontenjan ve diğer kontenjan türleri dâhil.).

Eğitim Türü Puan
Türü
Taban
Puan
Türkiye
Başarı
Sırası
Kontenjan
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İ. D. Bilkent Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 522,459 6.885 35 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 464,802 45.086 10 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Medipol Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 478,334 33.906 10 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 55 Aday
Endüstri Mühendisliği
Konya Teknik Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 380,857 136.321 85 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Gaziantep Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 384,665 130.847 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Çankaya Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 372,085 149.481 53 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 403,090 106.855 7 Aday
Endüstri Mühendisliği (Ücretli)
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 320,945 258.426 1 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 321,492 256.845 46 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Ankara Bilim Üniversitesi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 447,346 60.652 6 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 322,951 252.839 19 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 324,000 249.922 13 Aday
Endüstri Mühendisliği
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 417,848 89.872 75 Aday
Endüstri Mühendisliği (KKTC UYRUKLU)
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 1 Aday
Endüstri Mühendisliği
Erzurum Teknik Üniversitesi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 314,018 279.164 35 Aday
Endüstri Mühendisliği
Kırıkkale Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 347,885 193.076 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 453,953 54.500 17 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
İstanbul Kültür Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 316,707 270.914 14 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Kültür Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 446,573 61.356 16 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Kültür Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 323,751 250.623 83 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 407,288 101.790 68 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Arel Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 418,605 89.072 3 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Yaşar Üniversitesi (İzmir)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 358,796 171.880 19 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Yaşar Üniversitesi (İzmir)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 478,941 33.441 13 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Yaşar Üniversitesi (İzmir)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 387,358 127.138 60 Aday
Endüstri Mühendisliği
İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 440,284 67.215 55 Aday
Endüstri Mühendisliği
İskenderun Teknik Üniversitesi (Hatay)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 55 Aday
Endüstri Mühendisliği
Kocaeli Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 447,409 60.587 85 Aday
Endüstri Mühendisliği
Erciyes Üniversitesi (Kayseri)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 376,134 143.253 90 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 488,981 25.968 13 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 389,460 124.361 69 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Hacettepe Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 506,860 14.501 75 Aday
Endüstri Mühendisliği
Atatürk Üniversitesi (Erzurum)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 336,940 217.051 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 401,134 109.247 23 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 11 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Piri Reis Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 441,773 65.836 8 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Piri Reis Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 349,769 189.225 31 Aday
Endüstri Mühendisliği
İzmir Bakırçay Üniversitesi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 407,683 101.393 75 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Okan Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 455,093 53.472 8 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Okan Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 324,030 249.830 51 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Atlas Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 422,148 85.391 3 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Atlas Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 322,332 254.518 23 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
KTO Karatay Üniversitesi (Konya)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 419,196 88.429 6 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
KTO Karatay Üniversitesi (Konya)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 334,670 222.445 17 Aday
Endüstri Mühendisliği
Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 415,236 92.725 65 Aday
Endüstri Mühendisliği
Eskişehir Teknik Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 461,681 47.844 45 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Abdullah Gül Üniversitesi (Kayseri)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 429,992 77.203 75 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Kadir Has Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 485,596 28.380 13 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Kadir Has Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 359,322 170.923 75 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 476,084 35.680 5 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 414,339 93.707 24 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Arel Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 17 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (UOLP-Suny Binghamton) (Ücretli)
İstanbul Teknik Üniversitesi
İşletme Fakültesi
Lisans SAY 422,316 85.197 25 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
İstanbul Teknik Üniversitesi
İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkesi (Gazimağusa)
Lisans SAY 470,122 40.469 25 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Teknik Üniversitesi
İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkesi (Gazimağusa)
Lisans SAY 510,955 12.235 5 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Işık Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 447,593 60.421 6 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Işık Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 337,695 215.281 36 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
İstanbul Gedik Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 414,506 93.525 6 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
İstanbul Gedik Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 313,812 279.795 38 Aday
Endüstri Mühendisliği (Ücretli)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 376,169 143.209 10 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 378,792 139.285 58 Aday
Endüstri Mühendisliği (Ücretli)
Tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 422,598 84.918 35 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
Tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 532,819 3.272 10 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
Tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 490,098 25.169 33 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
İstanbul Beykent Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 434,707 72.475 5 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
İstanbul Beykent Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 32 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Beykent Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 445,335 62.519 12 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Beykent Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 76 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Türk Hava Kurumu Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 453,429 54.967 7 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Türk Hava Kurumu Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 344,888 199.290 42 Aday
Endüstri Mühendisliği
Yıldız Teknik Üniversitesi (İstanbul)
Makine Fakültesi
Lisans SAY 512,322 11.527 85 Aday
Endüstri Mühendisliği
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 466,603 43.436 75 Aday
Endüstri Mühendisliği
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 359,196 171.173 85 Aday
Endüstri Mühendisliği
Karabük Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 346,765 195.411 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 386,720 127.996 25 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 510,362 12.541 14 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 426,972 80.317 66 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 385,523 129.664 7 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 426,582 80.721 4 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 435,041 72.155 8 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara)
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu (KKTC-Güzelyurt)
Lisans SAY 351,285 186.155 26 Aday
Endüstri Mühendisliği
İstanbul Teknik Üniversitesi
İşletme Fakültesi
Lisans SAY 529,981 4.111 50 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
İstanbul Topkapı Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 4 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
İstanbul Topkapı Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 25 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Atılım Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 461,038 48.391 8 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Atılım Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 363,694 163.354 51 Aday
Endüstri Mühendisliği (Ücretli)
İstanbul Ticaret Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 8 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 491,781 24.022 10 Aday
Endüstri Mühendisliği
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (Antalya)
Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 362,503 165.436 65 Aday
Endüstri Mühendisliği
Tarsus Üniversitesi (Mersin)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 327,990 239.257 45 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
OSTİM Teknik Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 454,813 53.730 9 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
OSTİM Teknik Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 328,494 237.949 55 Aday
Endüstri Mühendisliği
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Samsun)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 411,393 97.105 65 Aday
Endüstri Mühendisliği
Süleyman Demirel Üniversitesi (Isparta)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 386,096 128.839 75 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
İzmir Demokrasi Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 399,938 110.760 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Beykoz Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 418,040 89.660 2 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Beykoz Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 13 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Girne Amerikan Üniversitesi (KKTC-Girne)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 9 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 322,850 253.125 2 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Koç Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 458,421 50.685 95 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Maltepe Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 12 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Ankara Bilim Üniversitesi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 309,368 294.170 38 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Haliç Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 14 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu)
Haliç Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 50 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 440,298 67.203 5 Aday
Endüstri Mühendisliği (Fransızca)
Galatasaray Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi
Lisans SAY 526,204 5.437 35 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)KKTC Uyruklu
Yıldız Teknik Üniversitesi (İstanbul)
Makine Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 1 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
İstanbul Ticaret Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 359,920 169.894 57 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Gaziantep)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 320,303 260.324 5 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Aydın Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 322,468 254.169 88 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Çankaya Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 2 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Çankaya Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 472,027 38.903 9 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 411,233 97.283 23 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 11 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Gazi Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 489,689 25.429 45 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Altınbaş Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 427,209 80.096 4 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Altınbaş Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 317,555 268.368 25 Aday
Endüstri Mühendisliği
Yalova Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 389,210 124.666 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 458,130 50.915 85 Aday
Endüstri Mühendisliği
Bursa Uludağ Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 453,657 54.761 85 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Marmara Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 496,816 20.685 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (Almanca)(Koşulda belirtilen lise mezunları tercih edebilir.)
Türk-Alman Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 481,946 31.062 10 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 364,226 162.417 72 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 509,305 13.139 14 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Mef Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 489,933 25.267 13 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Mef Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 378,290 140.021 73 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
İstanbul Teknik Üniversitesi
İşletme Fakültesi
Lisans SAY 534,144 2.888 50 Aday
Endüstri Mühendisliği
Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 459,534 49.684 95 Aday
Endüstri Mühendisliği (KKTC Uyruklu)
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 1 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
İ. D. Bilkent Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 493,662 22.754 80 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İ. D. Bilkent Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 539,217 1.660 42 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Koç Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 546,763 495 15 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu)
İstanbul Medipol Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 64 Aday
Endüstri Mühendisliği
Gazi Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 470,967 39.792 95 Aday
Endüstri Mühendisliği
Samsun Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 359,380 170.819 45 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
Doğuş Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 25 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara)
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu (KKTC-Güzelyurt)
Lisans SAY 338,940 212.374 20 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara)
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu (KKTC-Güzelyurt)
Lisans SAY 456,433 52.349 9 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Özyeğin Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 391,685 121.326 44 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 370,903 151.414 65 Aday
Endüstri Mühendisliği
Çukurova Üniversitesi (Adana)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 405,519 103.900 75 Aday
Endüstri Mühendisliği
Pamukkale Üniversitesi (Denizli)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 413,673 94.454 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 21 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu)
Maltepe Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 9 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Gebze Teknik Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 487,619 26.896 45 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 6 Aday
Endüstri Mühendisliği (Ücretli)
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 4 Aday
Endüstri Mühendisliği (%25 Burslu)
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 33 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstanbul Aydın Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 449,093 59.046 13 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 353,538 181.774 15 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Kadir Has Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 343,871 201.469 10 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
İstinye Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 442,532 65.096 9 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
İstinye Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 321,323 257.324 55 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Maltepe Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 468,612 41.754 4 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
İstanbul Ticaret Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 434,564 72.604 9 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
Toros Üniversitesi (Mersin)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 350,413 187.923 10 Aday
Endüstri Mühendisliği
Düzce Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 368,207 155.749 65 Aday
Endüstri Mühendisliği
Aksaray Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 322,506 254.053 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Girne Amerikan Üniversitesi (KKTC-Girne)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 12 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Girne Amerikan Üniversitesi (KKTC-Girne)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 9 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 535,409 2.551 55 Aday
Endüstri Mühendisliği
Sakarya Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 437,736 69.595 95 Aday
Endüstri Mühendisliği
Bursa Teknik Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 436,309 70.969 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (KKTC Uyruklu)
Gazi Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 370,745 151.644 1 Aday
Endüstri Mühendisliği
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Çorlu Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 369,492 153.671 65 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Özyeğin Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 530,553 3.937 14 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Özyeğin Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 462,260 47.315 49 Aday
Endüstri Mühendisliği
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 448,468 59.641 105 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 357,945 173.462 80 Aday
Endüstri Mühendisliği
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 30 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Boğaziçi Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 538,648 1.784 75 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Yıldız Teknik Üniversitesi (İstanbul)
Makine Fakültesi
Lisans SAY 519,591 8.111 55 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Doğuş Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 441,033 66.512 9 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Doğuş Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 317,737 267.803 58 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
Doğuş Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 432,030 75.126 4 Aday
Endüstri Mühendisliği (Ücretli)
KTO Karatay Üniversitesi (Konya)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 307,903 299.188 20 Aday
Endüstri Mühendisliği
Balıkesir Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 399,605 111.170 65 Aday
Endüstri Mühendisliği
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 335,549 220.340 35 Aday
Endüstri Mühendisliği
Harran Üniversitesi (Şanlıurfa)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 20 Aday
Endüstri Mühendisliği
Hitit Üniversitesi (Çorum)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 319,495 262.634 35 Aday
Endüstri Mühendisliği
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 335,610 220.191 35 Aday
Endüstri Mühendisliği (Almanca)
Türk-Alman Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 511,553 11.920 55 Aday
Endüstri Mühendisliği
Kayseri Üniversitesi
Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 20 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Başkent Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY Yeni Yeni 10 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Gaziantep)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 343,389 202.474 15 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Haliç Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 450,746 57.492 10 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Işık Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 4 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Piri Reis Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 310,307 291.018 21 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Antalya Bilim Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 327,174 241.353 41 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Antalya Bilim Üniversitesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 437,974 69.376 6 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Lisans SAY 328,759 237.251 51 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)
Mef Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 368,271 155.642 13 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Fenerbahçe Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY 432,059 75.096 2 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Fenerbahçe Üniversitesi (İstanbul)
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 13 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
OSTİM Teknik Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 445,809 62.027 6 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
OSTİM Teknik Üniversitesi (Ankara)
Mühendislik Fakültesi
Lisans SAY 315,721 273.921 38 Aday
Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu)
Mudanya Üniversitesi (Bursa)
Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Lisans SAY 393,727 118.665 5 Aday
Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu)
Mudanya Üniversitesi (Bursa)
Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Lisans SAY Dolmadı Dolmadı 24 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu)
Mudanya Üniversitesi (Bursa)
Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Lisans SAY 402,650 107.377 5 Aday
Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu)
Mudanya Üniversitesi (Bursa)
Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Lisans SAY 315,894 273.376 25 Aday
YKS Tercih Robotu
YKS Hızlı Tercih
KPSS Tercih Robotu