Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik)

Eğitim Türü : Önlisans Puan Türü : TYT
Önceki Dönem: YGS-2

Amaç

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Programı'nın amacı; güvenli, kaliteli ve ekonomik un ve unlu mamuller üretimini yapabilecek, ilgili sanayi dalı ile toplum faydasına sunacak bilgi ve becerilerle donatılmış personel yetiştirmektir.

Öğrenim

Temel bilim derslerinin yanı sıra gerekli teknik bilgi ve donanıma yönelik dersler görülür.

Kariyer

Mezunlara “Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Alanında Ön Lisans Diploması” verilir. Gıda Teknikeri ünvanı alacağı öngörülmektedir. Kamu ve özel sektöre ait un ve unlu mamuller sanayinin bütün alanlarında un, ekmek, pasta vb. ürünlerin üretim teknikleri, kalite kontrolü, depolanması, azarlanması ve işletmelerin yönetimi ile ilgili işleri yönetir. Özel ve kamu sektörüne ait gıda analiz laboratuvarlarının un ve unlu mamuller kısımlarında analizlerin gerçekleştirilmesi ve ürün geliştirme çalışmalarını yürütebilirler.

Eğitim Türü Puan
Türü
Taban
Puan
Türkiye
Başarı
Sırası
Kontenjan
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi
Gaziantep Üniversitesi
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu
Önlisans TYT 236,805 1.850.125 30 Aday
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya)
Meram Meslek Yüksekokulu
Önlisans TYT 229,988 1.978.449 40 Aday
YKS Tercih Robotu
YKS Hızlı Tercih
KPSS Tercih Robotu