Eğitim Türü | : | Önlisans | Puan Türü | : |
TYT
Önceki Dönem: YGS-2
|
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Programı'nın amacı; güvenli, kaliteli ve ekonomik un ve unlu mamuller üretimini yapabilecek, ilgili sanayi dalı ile toplum faydasına sunacak bilgi ve becerilerle donatılmış personel yetiştirmektir.
Temel bilim derslerinin yanı sıra gerekli teknik bilgi ve donanıma yönelik dersler görülür.
Mezunlara “Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Alanında Ön Lisans Diploması” verilir. Gıda Teknikeri ünvanı alacağı öngörülmektedir. Kamu ve özel sektöre ait un ve unlu mamuller sanayinin bütün alanlarında un, ekmek, pasta vb. ürünlerin üretim teknikleri, kalite kontrolü, depolanması, azarlanması ve işletmelerin yönetimi ile ilgili işleri yönetir. Özel ve kamu sektörüne ait gıda analiz laboratuvarlarının un ve unlu mamuller kısımlarında analizlerin gerçekleştirilmesi ve ürün geliştirme çalışmalarını yürütebilirler.
Eğitim Türü | Puan Türü |
Taban Puan |
Türkiye Başarı Sırası |
Kontenjan | |
---|---|---|---|---|---|
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu |
Önlisans | TYT | 236,805 | 1.850.125 | 30 Aday |
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya) Meram Meslek Yüksekokulu |
Önlisans | TYT | 229,988 | 1.978.449 | 40 Aday |